Vroege goal van Vossen volstaat voor eerste uitzege van Club Brugge, Lokeren blijft ziek

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Vroege goal van Vossen volstaat voor eerste uitzege van Club Brugge, Lokeren blijft ziek
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft, weliswaar met de nodige moeite, zijn eerste uitoverwinning van het seizoen op zak gestoken. Op bezoek bij Sporting Lokeren, dat opnieuw met 0 op 6 achterblijft, volstond een ontzettend vroege goal van Jelle Vossen voor de drie punten.

Timothy Collard in Lokeren

Bob Peeters gaf het vertrouwen aan bijna alle jongens die Twee-Akren in de beker een veeg uit de pan gaven. Met Ninaj in het hart van de defensie en Ansah op de flank. Enkel Persoons verving Ngolok. Verrassing bij Club Brugge, waar Michel Preud’homme Bruzzese en niet Bolat onder de lat zette.

Vossen zorgt voor vroege voorsprong

Beide ploegen waren duidelijk zoekende aan het begin van de partij, maar toch zat blauw-zwart al gauw op rozen. Vossen kreeg in de zestien tijd om de bal te controleren en om vervolgens aan te leggen. De nummer 9 van Club twijfelde niet en knalde het leer in de korte hoek binnen: 0-1.

Je denkt dan ‘een vroeg doelpunt, het kan een leuke namiddag worden.’ Maar viel dat even tegen, zeg… Wat na het openingsdoelpunt volgde was veel minder fraai. Weinig goeie combinaties en veel te veel slordigheden, daar hielden Lokeren en Club zich quasi de volledige eerste helft mee bezig.

Copa out, Verhulst in

Na de pauze niet onmiddellijk beterschap, al voerde Bob Peeters wel een noodgedwongen wissel door. Verhulst verving Copa, die aan het einde van de eerste periode al te kennen gaf last te hebben.

Club liet na om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen – het had daar simpelweg ook de kansen niet voor – en zo groeide de thuisploeg minuut na minuut. Starzynski en Odoi zetten Bruzzesse aan het werk, maar de bezoekende doelman moest zich pas écht onderscheiden toen Ansah na een slordigheid van Diaby alleen voor doel opdook.

Vossen vergeet het af te maken, maar Lokeren ook

Van een mooie na-zomerdag was op het veld geen sprake. De 22 acteurs op het veld speelden weinig kansen bij elkaar, al had Vossen de wedstrijd een kwartier voor tijd wel in een beslissende plooi kunnen leggen. Na goed voorbereidend werk van Vanaken besloot de spits echter op de benen van Verhulst.

Lokeren probeerde nog een slotoffensief ineen te steken, maar kon blauw-zwart niet omver blazen. Het bleef bij 0-1 en zo blijft Lokeren na de zege op Standard opnieuw achter met 0 op 6. En Club? Dat heeft zijn eerste uitzege van het seizoen beet en staat voorlopig vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties