Champions League is te hoog gegrepen voor de Premier League-clubs

Champions League is te hoog gegrepen voor de Premier League-clubs
Foto: © photonews

De Engelse topteams gaan door een diep dal in de Champions League. Eén zege en vijf nederlagen is het voorlopige resultaat. Een trieste balans voor clubs uit de competitie die als de beste ter wereld wordt omschreven. 

Door Kevin Jonckheere

"Is Wenger een kwaadaardige god of gewoon incompetent", vroeg Eurosport zich vandaag af. Arsenal bengelt na een 0 op 6 troosteloos laatste in een niet eens zo sterke groep met - Bayern München buiten beschouwing gelaten - Olympiakos en Dinamo Zagreb.

Niet veel beterschap bij die andere Londenaars. Chelsea ging gisteren de boot in bij Porto (2-1), maar de averij had gerust hoger kunnen oplopen. Ook op het Kampioenenbal kunnen we niet blind blijven voor de drie nederlagen die de Blues in de eigen PL al leden.

Licht op oranje

Vandaag zijn de clubs uit Manchester aan zet. Ook United (tegen PSV) en City (tegen Juventus) gingen ten onder op speeldag 1. Eerherstel is vanavond op zijn plaats.

De Champions League is pas begonnen en een en ander kan nog recht gezet worden. Maar als de Engelse ploegen binnen een maand nog onderaan bengelen, breekt alarmfase rood echt aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties