Anderlecht is fel besproken toptalent nu ook écht kwijt...

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Anderlecht is fel besproken toptalent nu ook écht kwijt...
Foto: © photonews

Het hing al een hele tijd in de lucht, maar nu is het ook écht rond. Crystal Palace bevestigde woensdagnamiddag op zijn officiële webstek dat Jason Eyenga-Lokilo overkomt van RSC Anderlecht.

Het 17-jarige toptalent traint al sinds de zomer mee bij de Premier League-club, maar tot nu toe was de overgang nog steeds niet helemaal afgerond. Woensdag meldde Crystal Palace dat alles rond is, nu het de internationale vrijgave van de speler heeft bekomen.

Lokilo is allesbehalve een onbesproken blad. Het jeugdproduct van Anderlecht weigerde op 16-jarige leeftijd om een profcontract te tekenen bij paars-wit terwijl hij op zijn twaalfde een sterkmakingscontract had getekend, waarop de Brusselse club naar de rechtbank trok. Die zaak is trouwens nog steeds lopende.

"Crystal Palace is een goeie club voor wingers" 

Jason Eyenga-Lokilo

Even leek er nog een verzoening tussen beide partijen in de maak, maar uiteindelijk keerde de speler Anderlecht de rug toe en koos hij voor Crystal Palace. Zelf is Lokilo alvast in de wolken: “Ik ben blij dat ik hier heb getekend”, klinkt het.

“Dit is een goeie club. Cabaye speelt hier en het is vooral een goeie plaats voor wingers. Ik hou van de manier van spelen van Bolasie, Zaha en Puncheon. Ik heb al goed kunnen trainen en wil dat blijven doen”, klinkt het nog tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties