AA Gent is de enige Belgische topclub op niveau

Timothy Collard
Timothy Collard
| 93 reacties
AA Gent is de enige Belgische topclub op niveau
Foto: © photonews

KAA Gent ging dinsdagavond dan wel onderuit in het Petrovskij-stadion van Zenit Sint-Petersburg, toch maakte de Belgische landskampioen opnieuw een goede beurt op het Europese toneel. Het is dan ook duidelijk, Gent is momenteel de enige Belgische topclub die op een goed niveau acteert.

Het duurde wel even vooraleer Hein Vanhaezebrouck zijn troepen na een lang en slopend seizoen opnieuw op de rails kreeg. In de voorbereiding werd er vaak - te vaak - verloren en iedereen stelde de landskampioen meteen in vraag.

Waar was die geoliede machine van de Buffalo's toch gebleven? Wel, blijkbaar was de olie even op en duurde het een aantal weken vooraleer er nieuwe lading toekwam in de Ghelamco Arena. Ondertussen heeft Vanhaezebrouck de machine goed ingesmeerd en draait Gent weer prima.

Sels-Kums-Depoitre

Toen het in het begin van het seizoen trouwens wat stroever liep, konden de Buffalo's nog steeds terugvallen op hun sterkhouders. Matz Sels blonk uit in zijn kooi, terwijl Sven Kums voor stabiliteit zorgde op het middenveld en Laurent Depoitre - Tja, die jaste de ballen gewoon binnen.

Hét kanteltmoment? Dat werd toch de eerste wedstrijd ooit in de Champions League. Thuis tegen Olympique Lyon speelde Gent hogeschoolvoetbal en sprokkelde het - zelfs met 9 man - nog een punt tegen de Franse nummer twee van vorig seizoen.

En nu... De Slag om Vlaanderen

Daarna gingen Standard, Eupen en Waasland-Beveren voor de bijl in eigen land. Zenit bezorgde Gent zijn eerste nederlaag van het seizoen, maar zondag kunnen de troepen van Vanhaezebrouck al reageren. En dat uitgerekend in de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge. (TC)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties