Maes maakt positieve balans op: "We hebben er het maximum uitgehaald"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Maes maakt positieve balans op: "We hebben er het maximum uitgehaald"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk zit momenteel op schema en dat stemt Peter Maes tevreden. Hij strooit met lof naar zijn spelersgroep en vindt dat Genk het maximale uit de eerste tien wedstrijden heeft gehaald.

Robby Morren in Genk

“Onze eerste doelstelling was om mee te zijn qua resultaten en dat is gelukt. We willen meer kwaliteit brengen en deze groep werkt heel hard. We weten als selectie echt wel waar we meer bezig zijn.”

“Er komt nu een belangrijke maand aan voor iedereen. Qua resultaat heeft de groep er op dit moment het maximum uitgehaald. We hadden enkele puntjes meer kunnen pakken buitenshuis, maar dan hadden we misschien boven onze waarde gestaan", vindt de Limburgse veldheer.

Toch moet Genk dringend punten gaan pakken buitenshuis. “Onze slechte uitresultaten zijn een euvel waar we over moeten. We moeten hard knokken om ook die positieve weg in te slaan en dan pas kunnen we zeggen dat we echt knokken voor play-off 1. Op verplaatsing punten pakken hoort erbij want thuis zullen we ook nog wel eens punten laten liggen.”

“Onze twee centrale verdedigers geven weinig weg en daar kan het ganse team van profiteren, maar in balverlies moet heel het team standvastigheid tonen en de twee centrale verdedigers mee ontlasten op verplaatsing.”

Een serieuze stap

“We willen ook buitenshuis initiatief nemen en drang naar voor zetten. Op dit moment lukt dat nog niet en dat wijt ik nog steeds aan het groeiproces en vertrouwen. Thuis hebben we het vertrouwen opgebouwd en dat moet ook op verplaatsing lukken, maar dat is een serieuze stap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties