Zo denkt een absolute Spurs-legende over het kwartet Belgen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Zo denkt een absolute Spurs-legende over het kwartet Belgen
Foto: © photonews

Vier Belgen bij eenzelfde Engelse topclub. Dat is op z'n minst bijzonder te noemen. Hoe belangrijk is elke Rode Duivel voor het Tottenham van nu? We legden ons oor te luister bij Spurs-legende Clive Allen (54).

Diederik Geypen in Anderlecht

Als we u vertellen dat deze Engelse veteraan 112 keer de netten deed trillen in 173 duels voor de Londenaars, dan beseft u dat Allen beter dan wie ook de huisstijl kent.

Net als Besnik Hasi en Dennis Praet (lees meer) heeft de voormalige aanvaller een boon voor Mousa Dembélé. "Hij mag zich echt onmisbaar noemen. Dat toonde hij met zijn terugkeer tegen Liverpool dit weekend weer aan."

"De stap van Fulham naar Tottenham was big"

Waarom zet Dembélé zich dan zo moeilijk door op White Hart Lane? "De stap van Fulham naar Tottenham was big", aldus Allen die vanavond co-commentaar geeft voor BT Sport.

"Hij moest zijn niveau opkrikken, en dat iedere week. Dat lukte niet door blessures. Pas wanneer hij over een lange periode kan spelen, wordt hij sterker."

"Vertonghen de nummer 1 op zijn positie"

"Nog voor Pochettino kwam, waren er speculaties dat Vertonghen zou vertrekken", gaat Allen over naar de volgende Belg. "Intussen is hij uitgegroeid tot de nummer 1 op zijn positie. Hij is een échte Spurs-player, stilaan een cultheld."

"Hij geeft een goede balans aan het team en kan tot de aanvoerder van de komende jaren uitgroeien. Vertonghen is een goede verdediger en bovenal stijlvol. Daar houden de fans van."

"Komst Alderweireld verdreef de ontgoocheling"

Dit seizoen vormt Vertonghen een duo met zijn Ajax-maatje Toby Alderweireld. "De defensie van de Spurs stapelde de jongste jaren de ontgoochelingen op. Net daarom was die snelle verstandhouding heel belangrijk. Zijn inburgering in het team verliep vlekkeloos."

"Chadli tot slot zal er vanavond niet bij zijn, maar ook hij kent een cruciale rol bij Tottenham. Geef hem de bal en hij geeft met zijn imposante lijf ademruimte terug aan het team. Hij kan zelfs de aanval dragen", oordeelt Allen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties