Reactie Penaltyavondje in Kortrijk: "Hij moet er altijd minstens twee fluiten"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 38 reacties
Penaltyavondje in Kortrijk: "Hij moet er altijd minstens twee fluiten"
Foto: © photonews

We kunnen Besnik Hasi wel begrijpen hoor. De coach van Anderlecht was bijzonder ontgoocheld en boos op de arbitrage nadat die drie loepzuivere strafschoppen niet gefloten hadden.

Twee keer werd Okaka neergehaald, één keer was er flagrant hands van Elohim Rolland. "Ja, ik raak hem met de hand", gaf die na de match zelf toe.

Besnik Hasi kon er niet mee lachen. "Drie penaltyfases, daarvan moet Joeri Van De Velde er minstens twee fluiten. Die handsbal kan hij niet zien, maar dat is vlak voor de neus van de grensrechter. Joeri wil die beslissing niet nemen, maar hij wou voortgaan op zijn assistent", aldus Hasi. "Dat was toch geen natuurlijke beweging?"

Okaka is zo sterk dat ze denken dat hij zich laat vallen

Besnik Hasi

"Maar de andere twee moet hij altijd fluiten", vindt Hasi. En hij ziet ook redenen waarom Okaka die niet kreeg. "Niet omdat hij zoveel gesticuleert hoor. Hij is gewoon zo sterk dat ze denken dat hij zich laat vallen. Maar als ze met twee armen rond hem hangen? Wat moet hij dan doen?"

En bij Kortrijk gingen ze niet naar excuses zoeken. "Ja, er zijn twee-drie situaties waarbij de ref kan fluiten", knikte Johan Walem. "Maar hij deed het niet, dat kan gebeuren."

En ook Hasi reageerde voorts sereen. "Dat kan inderdaad gebeuren. Soms heb je de refs mee, soms tegen. Dit was duidelijk tegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties