Jawel, dit zou zomaar kunnen: ‘Barça, Real, Porto en Benfica straks in nieuwe topcompetitie’

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Jawel, dit zou zomaar kunnen: ‘Barça, Real, Porto en Benfica straks in nieuwe topcompetitie’
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is Europa straks een topcompetitie rijker? Het zou best kunnen. De Spaanse en Portugese voetbalbond denken namelijk na over de oprichting van een gemeenschappelijke competitie.

Dat zou dus willen zeggen dat Real Madrid, FC Barcelona, FC Porto en Benfica binnenkort om de titel kunnen strijden, en dat in dezelfde competitie. De nieuwe competitie zou dan de naam de ‘Iberische Liga’ meekrijgen.

Dat nieuws maakte de Portugese voetbalbond bekend, na een vergadering met hun Spaanse collega’s. De plannen zijn er dus, maar voorlopig is er nog niets concreet. Zelfs het competitieformat ligt nog niet eens vast.

Krachtmeting... Na het seizoen

Volgens verschillende bronnen zou het gaan om een competitie die zich na afloop van het seizoen afspeelt. Dit omdat de huidige agenda van de ploegen al bomvol zit.

Dat zou dus willen zeggen dat de Spaanse en Portugese competitie behouden blijven, maar dat er na het seizoen een extra krachtmeting komt tussen de clubs uit beide landen.

Op die manier zouden de Spaanse en Portugese ploegen zich beter kunnen voorbereiden op het Europese voetbal. Maar het blijft dus nog even afwachten of het effectief tot een competitie zal komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties