Update: Drie Gentse basispionnen ontbreken in de selectie

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 15 reacties
Update: Drie Gentse basispionnen ontbreken in de selectie
Foto: © photonews

Bij AA Gent zijn het drukke tijden. Amper drie dagen na de wedstrijd tegen Zulte Waregem, wacht morgen opnieuw dezelfde tegenstander. Woensdag trekken de Buffalo's dan weer ten strijde tegen Zenit. Voor de komst van Essevee ontbreken alvast drie spelers in de wedstrijdselectie.

Update 18u08: Danijel Milicevic, Brecht Dejaegere en Lasse Nielsen waren twijfelachtig voor de opener van speeldag 18. Nu haakt het drietal ook definitief af.

Het is een zware dobber voor Gent-coach Hein Vanhaezebrouck. "Soms moet je zes, zeven spelers teleurstellen en in de tribune zetten. Soms heb je moeite om aan een volledige selectie te geraken", aldus de coach. Dat tweede lijkt nu het geval.

Zorgen in de defensie

Een overzicht. Pedersen, Matton, Gershon en Elhamed zijn de langdurige geblesseerden. Die laatste twee werken intussen wel al op het veld. De midweekmatch tegen Zulte Waregem kende twee opvallende slachtoffers, Dejaegere en Asare.

Ongelooflijk dat die zware fout van Leye op Asare zomaar kon passeren

-Hein Vanhaezebrouck

Voor allebei is de wedstrijd van morgen uitgesloten, maar het lijkt al bij al mee te vallen. "Bij Dejaegere vreesden we een scheur in de hamstrings, maar dat werd het niet. Hij kan wel niet meetrainen voorlopig."

"Nana Asare kreeg een zware trap van Leye op de knie. Iets hoger en we hadden echt te maken met een heel zware blessure. Ik snap niet hoe die fout, met de voet vooruit, zo makkelijk kon passeren", foeterde de Gentse oefenmeester.

Naast Asare Elhamed en Gershon, lijkt ook de rest van de verdediging niet vrij van blessures. "Lasse Nielsen heeft de hele wedstrijd gespeeld met een contractuur en is twijfelachtig voor morgen. Rafinha heeft ook last aan de knie na een trap."

Absolute sterkhouder out

Rest er nog dé sterspeler van de voorbije week, Danijel Milicevic. Die ging normaal gezien rusten, maar moest noodgedwongen invallen. "Hij heeft drie blessures, een ontstoken teen, last aan zijn enkel én aan zijn hamstrings." Ook hij zal er morgen niet bij zijn.

Vooral achterin wordt het puzzelen voor Vanhaezebrouck, maar die had ook nog goed nieuws. "Johansson is volledig fit en heeft meegetraind." Tegen Zulte Waregem viel die nog net naast de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties