Statistieken bewijzen: Kums op niveau Iniesta in Champions League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Statistieken bewijzen: Kums op niveau Iniesta in Champions League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums oogst dit seizoen misschien nog meer lof dan de vorige jaargang. Nu omdat hij ook zijn kunnen toont in de Champions League. Want de 28-jarige regisseur dirigeert ook in de Europese topcompetitie zijn ploeg als één van de groten.

En dat zeggen we niet zomaar. We gingen eens de statistieken van een aantal topspelers die op ongeveer dezelfde positie spelen vergelijken. Axel Witsel speelt bij Zenit meestal wel iets hoger, maar in de Champions League heeft hij de positie van 'moderne zes' ook al ingevuld.

En wat blijkt... Kums kan qua passing gerust mee met de allerbesten. We trokken er immers ook Andres Iniesta (Barcelona) en Toni Kroos (Real Madrid) bij. En tussen die drie topspelers valt Kums allesbehalve uit de toon. Met 280 gelukte passes doet hij zelfs beter dan Witsel en Iniesta, al speelde die laatste wel twee matchen minder.

Toni Kroos steekt er dan weer bovenuit op het middenveld, maar de matchen tegen Shakthar Donetsk zullen zijn statistieken ook wel wat de hoogte ingejaagd hebben.

Wat als... 

Met vier beslissende passes doet Kums evengoed als Iniesta en beter dan Witsel. 84 procent van zijn passes komen daarbij aan en het is niet dat hij risicoloos speelt. We lazen het al in de buitenlandse kranten: "Spijtig dat deze jongen pas nu boven water komt drijven..."

Wat als... Kums vroeger bij een topteam terecht was gekomen, waar een coach alle puzzelstukjes in elkaar deed vallen? En hem een rijtje lager op het veld had gezet? Zouden we dan nu spreken van één van onze beste Rode Duivels?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties