Kink in de kabel tussen De Bruyne en ploegmaat? "Die twee lijken niet beste vrienden"

Redactie
| 11 reacties
Kink in de kabel tussen De Bruyne en ploegmaat? "Die twee lijken niet beste vrienden"
Foto: © photonews

Manchester City kon gisteren nog eens winnen op verplaatsing. Het werd 1-2 bij Watford. De inbreng van Kevin De Bruyne was echter beperkt, zoals wel vaker op verplaatsing? Gezien de algemene statistieken van de Rode Duivel is er geen reden om zich zorgen te maken. Of toch?

Marc Degryse denkt dat er mogelijk een kink in de kabel zit met een ploegmakker. "Kevin speelt bleek en vooral de combinatie met David Silva zit niet goed." Als de Spanjaard fit is, wordt De Bruyne naar de flank verwezen, terwijl hij anders meestal zelf op zijn geprefereerde positie als nummer tien kan spelen

"Die twee lijken niet de beste vrienden. In de vorige matchen zag ik al dat de Spanjaard niet altijd gelukkig is met de acties van De Bruyne. Hij laat ook vaak na om hem de bal te geven of speelt het leer niet goed in. Het kan natuurlijk een foute indruk zijn."

De lichaamstaal van beide heren wijst volgens de analist op een mogelijk probleem. In de 33e minuut mikte Silva een schietkans op De Bruyne. Omdat beide heren niet naar elkaar keken.

"Lichaamstaal tussen Silva en De Bruyne zit duidelijk niet goed" - Marc Degryse

"Ze houden hun hoofd naar beneden en kijken zelfs niet naar elkaar. Normaal spreek je elkaar toch even aan met 'wat doe je nu?' of 'ga aan de kant' ofzo, maar er is gewoon geen communicatie. De lichaamstaal zit duidelijk niet goed", zo wordt Degryse geciteerd door Het Laatste Nieuws. 

Uiteindelijk wilde Degryse toch niet dramatiseren. "Kevin heeft natuurlijk al eens recht op een mindere dag, hij heeft dan ook heel wat matchen gespeeld vorig jaar. Niet alleen bij City, maar ook nog bij Wolfsburg. Misschien had hij last van 'nieuwjaarsbenen'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties