Gentse kapitein is de Gouden Schoen van 2015!

Sander De Graeve Timothy Collard Johan Walckiers
Sander De Graeve, Timothy Collard en Johan Walckiers vanuit Lint
| 39 reacties
Gentse kapitein is de Gouden Schoen van 2015!
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk. Sven Kums werd al weken getipt als de grootste kanshebber op de Gouden Schoen en maakte zijn favorietenrol waar. De Gentse kapitein mag zich na een fantastisch jaar de beste op onze velden noemen.

Als kapitein loodste hij zijn AA Gent naar de titel en richting de Champions League. Dit seizoen ontplofte de centrale middenvelder pas helemaal. Hij blinkt mooi tussen de spitsen op de topschuttersranglijst en kan als geen ander het tempo bepalen.

Waarom de 27-jarige aanvoerder van de landskampioen de titel verdient en meer kan u hieronder lezen.

Superprof

Een beter woord is er niet om de middenvelder die de jeugdreeksen bij Anderlecht doorliep te beschrijven. Vers uit de academie van Paarswit belandde hij in tweede klasse. Daar, en later in Nederland, ging hij keihard aan de slag om zijn mindere punten, vooral fysiek, aan te scherpen.

Anno 2016 werpt dat alvast zijn vruchten af. Kums kan blijven lopen en is ook op vrije dagen steevast in de buurt van een fitnesstoestel te vinden. Met zijn attitude steekt hij ook zijn ploegmaats aan. Zo is Brecht Dejaegere één van de spelers die de trainingsschema's van Kums dagelijks gebruikt.

Vista

Hét grootste talent van Kums is er één dat wel meer voetballers aan hun kwaliteiten willen toevoegen. Kums is de beste passeur uit onze Jupiler Pro League. Of hij nu razendsnel moet beslissen of kan wachten op het juiste moment, hij speelt zijn ploeggenoten steeds op uitgekiende manier vrij.

Enkele van de beste voorbeelden daarvan kan je in onderstaand filmpje bekijken. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Kalmte

Alleen kalmte kan u redden, het is niet alleen de titel van een spelprogramma op televisie, het lijkt ook wel het levensmotto van Sven Kums. De middenvelder blijft onder alle omstandigheden kalm en profileerde zich zo als de ideale strafschopnemer.

Voor Gregory

2015 was niet enkel rozengeur en maneschijn voor Kums. Met het plotse overlijden van Lokeren-verdediger Gregory Mertens verloor Kums meer dan een collega. Mertens was Kums' neef en de kapitein van Gent draagt deze Schoen dan ook op aan de onfortuinlijke Mertens. RIP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties