Vertrokken boegbeeld haalt uit: "Groot mentaliteitsprobleem bij Anderlecht"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 181 reacties
Vertrokken boegbeeld haalt uit: "Groot mentaliteitsprobleem bij Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel hij tot op het allerlaatste moment wachtte op een voorstel van paars-wit, liet RSC Anderlecht Guillaume Gillet aan het begin van deze maand vertrekken naar Nantes. Nu kwam de polyvalente middenvelder nog eens terug op zijn tijd in Brussel en meer bepaald dit seizoen.

“Dat Anderlecht in december niet op kop stond, komt door een gebrek aan regelmaat en een groot mentaliteitsprobleem. De anciens weten hoe ze de zogenaamd banale matchen moeten aanpakken. Maar volgens mij zien de jongeren de zaken niet op dezelfde manier”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

“Bij Anderlecht is het gemakkelijk geworden voor de jonge spelers”, gaat Gillet verder. “Zij weten dat ze zeker zijn van hun plaats in de ploeg, wat er ook gebeurt. Ze hebben niet meer die levenswijze en de mentaliteit van de jongeren van tien jaar geleden. Ze zijn te relaxed in de kleedkamer.”

"Als je twee of drie jaar bij Anderlecht zit en je pakt niet minstens één titel, dan is dat schandalig"

Op het einde van zijn periode bij paars-wit, sprak Gillet de spelers nog toe. “Vlak voor ik ben vertrokken naar Nantes, heb ik de kleedkamer nog eens toegesproken. Ik heb gezegd: ‘Als je hier twee of drie jaar zit,  en je bent niet minstens één keer kampioen geworden, dan is dat schandalig.’”

“Wat kwaliteit betreft, heeft Anderlecht de beste ploeg. Maar wat mentaliteit betreft…  Hasi probeert daar veel aan te werken, maar als het niet in hun kopjes blijft steken, wat kan hij dan nog doen? Er zijn geen individuen meer als Biglia, Mbokani of Jovanovic. Dit seizoen zullen ze het collectief moeten doen”, besluit Gillet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties