Van Holsbeeck zet de deur voor Vanden Borre open: "Nu is het aan hem"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 245 reacties
Van Holsbeeck zet de deur voor Vanden Borre open: "Nu is het aan hem"
Foto: © photonews

Het is dan toch niet over en out voor Anthony Vanden Borre bij Anderlecht. Herman Van Holsbeeck heeft hem een duidelijke hint gegeven. Als de rechtsachter het nog ziet zitten en wil spelen voor paars-wit, hangt het helemaal van zijn acties in de komende weken af.

Vanden Borre was (en is dat bij Hasi nog altijd) 'persona non grata', maar Herman Van Holsbeeck heeft de deur maandag niet op een kier, maar helemaal open gezet voor een terugkeer. Het is aan Vanden Borre zelf om te kiezen of hij de uitgestoken hand wil aanvaarden of wegslaan.

"Hij ligt nog 2,5 jaar onder contract en als hij niet weggeraakt, moeten we denken aan de club", aldus Van Holsbeeck. "De eerste zaak die Anthony moet doen is zijn excuses aanbieden aan de club, de trainer en zijn ploegmaats. Als ik hem één raad mag geven dan zou dat zijn dat hij eens een afspraak moet maken met de trainer."

Anthony bepaalt nu zijn toekomst zelf

Herman Van Holsbeeck

Hasi is immers niet geneigd de dissident nog op te nemen. "Anthony bepaalt zijn toekomst nu zelf, het is aan hem. Als hij op 31 januari nog onder contract ligt bij ons moeten we samen door. Iedereen maakt fouten, Anthony niet de minste. En ja, hij traint, er zijn bepaalde afspraken gemaakt."

"Maar het moet allemaal beginnen met de - gemeende - excuses van Anthony zelf. Het is geen kwestie van de trainer te overtuigen, hij moet ook zich heel nederig opstellen tegenover zijn ploegmaats die hij kwetste", besloot Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties