Onthuld: de waarheid achter de transfer van Victor Valdés naar Standard

Redactie
| 11 reacties
Onthuld: de waarheid achter de transfer van Victor Valdés naar Standard
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard stuntte door Victor Valdés naar België te halen. Algemeen werd aangenomen dat Daniel Van Buyten zijn netwerk had aangesproken. Maar dat is helemaal niet het geval geweest.

Daniel Van Buyten ontmoette Victor Valdés - buiten de krijtlijnen van een voetbalveld natuurlijk - voor het eerst op de luchthaven van Luik, zondagmiddag rond de klok van drieën. Met andere woorden: Big Dan heeft niets met de transfer te maken.

Maar hoe komt zo'n topdoelman dan in België terecht? En dan nog bij een club die geen Europese wedstrijden meer te spelen heeft én voor een buitenstaander slechts op een plaats in de subtop staat.

Sport/Voetbalmagazine weet dat de onwaarschijnlijke transfer werd gerealiseerd door twee Engelse advocaten, werkend voor InterLex Sport en met een band met Bruno Venanzi.

Dat managementbedrijf is verantwoordelijk voor de transfer van een pak transfers van Spaanse spelers - zoals Xabi Alonso en Juan Mata - naar de Premier League

Hebben jullie een ervaren doelman in jullie portefeuille zitten?

Bruno Venanzi

Ja, Victor Valdés

InterLex Sport

De voorzitter van de Rouches had een ervaren doelman nodig en Victor Valdés werd prompt voorgesteld. Standard hechtte niet veel belang aan het voorstel, maar toen zagen ook de doelman en zijn zaakwaarnemer het zitten.

Manchester United had een uitleenbeurt van Valdés aan Newcastle United geweigerd, maar zag wel heil in de Belgische piste. En vanaf daar is het verhaal natuurlijk gekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties