Stoelendans onder de Luikse lat, part 2? "Al onze jokers zijn op"

Stoelendans onder de Luikse lat, part 2? "Al onze jokers zijn op"
Foto: © photonews

Het is opvallend in onze Jupiler Pro League. Een doelman is normaliter dé pion in een ploeg maar amper of nooit aan geraakt wordt. Maar dit seizoen is het de ene wissel na de andere. Nu ook opnieuw bij Standard?

Een titularisdoelman op de bank zetten om de invallersgoalie aan kans te geven. Het is een wissel waar veel coaches aan denken, maar weinigen durven het ook effectief door te voeren.

Waarom? Uit schrik voor een vertrouwenskwestie. Toch gebeurde het dit jaar al heel erg vaak, om verschillende redenen. Bolat, Köteles, Thuram, Henkinet, ... lees het hier nog eens na. Recent ook nog Bossut bij Zulte Waregem en Valdes bij Standard.

Icoon als laatste troefkaart

En net bij die laatste ploeg is het nu (opnieuw) koekenbak. Victor Valdes is namelijk opnieuw fit en dus zou hij normaliter zijn plekje terug onder de lat moeten kunnen claimen, want de strijd om play-off 1 is bijzonder spannend. "Anderlecht is favoriet, wij hebben al onze jokers opgebruikt", aldus Yannick Ferrera op zijn wekelijkse persbabbel.

De coach van de Rouches is quasi verplicht om Victor Valdes opnieuw tussen de lijnen te zetten, al deed Hubert het allesbehalve slecht in de periode dat de Spanjaard buiten strijd was. Maar een ongelukkige Valdes kan Standard in deze periode zeker missen, terwijl Hubert op training alle kneepjes kan leren.

Dat moet dan volgend seizoen opleveren, want de manier waarop hij nu aan het bijleren is zal hem de volgende jaren zeker geen windeieren leggen. Mérite is in deze tijden misschien toch meer waard dan een of twee goede wedstrijden.

Wie zet u onder de lat?

73%
27%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties