Nog 6 (!) kandidaten op degradatie: zo liggen volgens ons de procentuele verhoudingen

Redactie
| 42 reacties
Nog 6 (!) kandidaten op degradatie: zo liggen volgens ons de procentuele verhoudingen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog twee speeldagen te gaan maken nog steeds zes teams kans op die ene degradatieplek. Maar wie kan op zijn lauweren rusten en voor wie breken twee bange weken aan? Zo liggen volgens ons de kansen.

11. Waasland-Beveren (32 pt) 1%
12. Lokeren (30 pt) 10%
13. STVV (29 pt) 9%

Waasland-Beveren boekte een 6 op 6 met zeges tegen Anderlecht en Charleroi. Het moet al héél gek lopen dat de Waaslanders er volgend seizoen niet meer bij zijn. Lokeren speelt nog tegen twee degradatieconcurrenten (Westerlo en Sint-Truiden) en kan maar beter geen 0 op 6 pakken. Bij STVV sloeg dit weekend paniek in de tent na de 15e (!) nederlaag van het seizoen.

14. OH Leuven (28 pt) 25%

OHL is naar ons gevoel de ploeg die tussenin bengelt. De kans bestaat dat de Leuvenaars in matchen tegen AA Gent en Club Brugge geen punten meer pakken. Dit hoeft geen drama te zijn, met een gewonnen match meer moeten Moeskroen-Péruwelz en Westerlo minstens 2 punten pakken om erover te geraken.

15. Moeskroen-Péruwelz (27 pt) 35%
16. Westerlo (27 pt) 20%

RMP en Westerlo delen voorlopig de laatste plek. De nummer 15 ontvangt volgende week Anderlecht en trekt nog naar Zulte Waregem, dat mogelijk tot de laatste match zal strijden om PO1. Bob Peeters en zijn Kemphanen kijken nu Sporting Lokeren in de ogen en krijgen dan nog Waasland-Beveren over de vloer. Wij geven dan ook het voordeel van de twijfel aan Westerlo.

Wie is volgens jullie de grootste degradatiekandidaat?

1%
10%
5%
11%
61%
12%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties