Opmerkelijk: spelers uit Jupiler Pro League gokken ook op eigen wedstrijden, en wel om deze reden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Opmerkelijk: spelers uit Jupiler Pro League gokken ook op eigen wedstrijden, en wel om deze reden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds eind vorige week is het een ‘hot topic’: profspelers die gokken op voetbalwedstrijden. En blijkbaar komt het ook vaak voor dat spelers uit de Jupiler Pro League geld op hun eigen wedstrijden inzetten. “Huh?”, horen we u al luidop denken.

Wel, volgens Sporza-journalist Stef Wijnants is het ‘logisch’ te verklaren. “Sommigen beweren wel dat er een soort code is dat je niet op eigen matchen gokt en dat wil ik nu nog geloven.”

"Maar er zijn ook spelers die inzetten op eigen matchen. Niet zozeer om te verliezen, maar om te bewijzen dat ze het resultaat waarop ze gegokt hebben, willen behalen”, zegt Wijnants.

Aanmoedigingspremie voor zichzelf

"Stel dat een verdediger erop inzet dat hij de nul houdt en daarop zijn uiterste best doet om dat te laten lukken. Zo geeft hij als het ware een aanmoedigingspremie aan zichzelf. Het is geen belemmering dat je daar zwaar voor geschorst kunt worden."

"De voetbalwereld is er eentje van egoïsme, van puur winstbejag, bedrog en leugens. Dat weten we, dat is schering en inslag. Dat gokken zullen we er helaas ook nog bij moeten nemen", besluit Wijnants.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties