Gillet heeft geen probleem met zijn positie bij de nationale ploeg

Maarten Pottie
| 11 reacties
Gillet heeft geen probleem met zijn positie bij de nationale ploeg

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet is toch wel een van de verrassingen in de Belgische selectie. Bij Nantes speelt hij op het middenveld, maar Marc Wilmots was duidelijk, Gillet gaat mee als rechtsachter. De ex-Anderlechtspeler heeft hier geen problemen mee.

“Deze selectie wil zeggen dat de bondscoach mij niet vergeten is", zegt Gillet tegen RTBF. Na meer dan anderhalf jaar afwezigheid wil hij zich tonen bij de nationale ploeg. De laatste speeltijd van Gillet dateert van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië in 2014, hij mocht toen invallen na 89 minuten.

“Rechtsachter was altijd mijn plaats bij de nationale ploeg. Het is niet mijn positie bij Nantes, maar ik ben in staat om me aan te passen. De concurrentie op het middenveld is zo groot dat ik het logisch vind. Het is op die plek dat ik iets kan betekenen voor de ploeg”, beseft Gillet.

Tegen Cristiano Ronaldo

Als Gillet mag spelen tegen Portugal, krijgt hij niet de minste tegenover zich. “Cristiano Ronaldo. Maar ik weet nog niet of ik zal spelen natuurlijk. Ik moet vooral tonen dat de coach de juiste beslissing heeft genomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties