Analyse Er is geen andere optie dan wél spelen voor de Rode Duivels

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 3 reacties
Er is geen andere optie dan wél spelen voor de Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gaan de oefeninterland tegen Portugal op Portugese bodem afwerken. Marc Wilmots gaf aan niet te willen vluchten voor de terreur, maar de bondscoach had geen andere keuze dan toch een wedstrijd te spelen.

We willen dan ook één ding duidelijk stellen: het verplaatsen van de oefeninterland van Brussel naar Leiria is géén vlucht voor de aanslagen. Meer zelfs: Marc Wilmots en de Rode Duivels waren voorstander van een wedstrijd op de Heizel.

Enig probleem: de overheid kon de veiligheid niet garanderen. Daarmee bedoelen we niet dat er vermoedens zijn voor een nieuwe aanslag, maar vooral dat de politiediensten op dit moment elders nodig zijn, logisch.

Maar... één ding mocht ook de bondscoach niet uit het oog verliezen. Nog een dikke drie maanden en de bal gaat in Frankrijk letterlijk aan het rollen. En dan moet je oefenwedstrijden in de benen hebben. Italië, Zweden,... Ze wachten niet.

Door de overvolle clubkalenders van de komende weken was snel-snel een extra interland inplannen geen optie. En dus trekken onze landgenoten richting Portugal, om - we moeten eerlijk zijn - in een heerlijk klimaat de pot af te werken.

Eén ding mogen we niet vergeten: het EK komt er sowieso aan

De conclusie? Het was een héél goede communicatie van Wilmots en van de KBVB. Enerzijds werd het signaal gegeven dat we niet én nooit zullen plooien voor de terreur, maar anderzijds gaat het leven door. Hoe erg dat op dit moment ook kan klinken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties