Russische investeerders waren erg geïnteresseerd in deze eersteklasser, maar...

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Russische investeerders waren erg geïnteresseerd in deze eersteklasser, maar...
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Kortrijk is inmiddels in handen van de Maleisische ondernemer Vincent Tan, maar ei zo na belandde ook een andere Belgische eersteklasser in buitenlandse handen. Zo toonden Russische investeerders grote interesse in KV Mechelen.

Aan het einde van de vorige voetbaljaargang toonden Russische investeerders meer dan gewone interesse in de club KV Mechelen. “We kwamen in beeld omdat we opdoken in een Europese ranking van teams met een onafgebroken zegereeks”, zegt algemeen manager Marc Faes in Sport/Voetbalmagazine.

“Daarin stonden we tussen Europese topclubs. En voor investeerders lijkt zo’n Belgische club dan een goedkope bruid. Maar sowieso sterft interesse in een overname bij ons altijd een vroege dood. We zitten in een vzw-structuur met aandelen die niet zomaar kunnen worden verhandeld. Dus blijft het meestal bij één telefoontje”, aldus Faes.

Australiërs, Engelsen en Chinezen

Namen van de investeerders kan – of wil – Faes niet geven. “Die info belandt hier vlug in de prullenmand. Het is niet de eerste keer dat zulke investeerders bellen. Jaren geleden had ik ook al Australiërs, Engelsen en Chinezen aan de lijn”, besluit de algemeen manager van Malinwa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties