Héél belangrijk detail: Club Brugge telt niet vier, maar wel vijf punten meer dan AA Gent

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
Héél belangrijk detail: Club Brugge telt niet vier, maar wel vijf punten meer dan AA Gent
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de eerste speeldag in play-off 1 moet AA Gent nu al vier punten goedmaken op leider Club Brugge. Of toch niet…? Neen, toch niet. Door een wijziging in het reglement telt blauw-zwart op dit moment eigenlijk vijf – en dus niet vier – punten meer dan Gent.

Als Club Brugge en AA Gent op het einde van de rit met een gelijk aantal punten eindigen, dan is blauw-zwart altijd kampioen. Dat komt door een nieuwe regel, die bij een gelijke stand kijkt naar wie het hoogst gerangschikt stond aan het einde van de reguliere competitie.

Club Brugge prijkte na de reguliere competitie helemaal bovenaan het klassement, en is bij een eventuele gelijke stand aan het einde van play-off 1 dus altijd in het voordeel. En zo moet Gent dus niet vier, maar wel vijf punten goedmaken op de troepen van Michel Preud’homme.

En wat met Anderlecht?

“Maar wat dan met Anderlecht?”, horen we u meteen luidop denken. Wel, paars-wit klokte na de reguliere competitie af op 55 punten, waardoor het na de halvering van de punten een afronding naar boven kreeg.

Clubs die een afronding naar boven krijgen zijn bij een gelijke stand aan het einde van de rit altijd in het nadeel ten opzichte van clubs die geen afronding naar boven kregen, zoals bijvoorbeeld Club Brugge en AA Gent. Het belooft dus nog heel spannend te worden, maar blauw-zwart heeft op dit moment duidelijk een streepje voor op de rest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties