Analyse Wij pleiten voor hét voetbal van Oostende! Alsjeblieft Yves, geen realisme!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Wij pleiten voor hét voetbal van Oostende! Alsjeblieft Yves, geen realisme!
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe pleit voor realistisch voetbal bij KV Oostende. De coach wil namelijk geschiedenis schrijven door Europees voetbal af te dwingen. Maar eerlijk? Van dat plan zijn wij niet zo'n fan.

Als Oostende-watcher kan ik het als geen ander bevestigen: het was de voorbije maanden bij momenten smullen in het Albertpark. Het begon al op speeldag één: heerlijke aanvallen tegen KV Mechelen en dat sublieme doelpunt van Fernando Canesin Matos.

We noemen nu wel de naam van de Braziliaanse sterkhouder, maar het was ook genieten van Gohi Bi Cyriac, Franck Berrier, Michiel Jonckheere, Knowledge Musona en alle andere jongens die we niet neerpennen.

Vervolgens onthouden we de knalprestatie van RSC Anderlecht, de losse 4-1 tegen Standard,... Oké, na de jaarwisseling liep het stroever, maar het bleef plezant. Vraag dat maar eens aan de mensen van KAA Gent!

"Ik wil realistisch voetbal spelen en punten pakken", was Yves Vanderhaeghe een weekje geleden duidelijk. Het is logisch dat de coach verder wil schrijven aan het succesverhaal, maar... "Het project zit tien jaar voor op schema", aldus Marc Coucke ook al.

Wat willen we nu eigenlijk zeggen?

Wel, KVO en Yves... Laat België verder genieten van jullie aanvallende kunstjes. Geen enkele PO1-club zal met een gerust hart naar Schiervelde afzakken. En dat is op dit moment toch het belangrijkste voor de Kustboys, niet?

En ook wij verzekeren jullie dan: de punten zullen ook volgen. Maar om met de woorden van een fan te eindigen. "Liever tien keer onderuit met leuk een aanvallend voetbal, dan net naast Europa grijpen met een betonnen muur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties