Kan Simeone de hattrick volmaken? "Hebben twee van de drie beste ploegen ter wereld uitgeschakeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Kan Simeone de hattrick volmaken? "Hebben twee van de drie beste ploegen ter wereld uitgeschakeld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid staat ten koste van Bayern München in de finale van de Champions League. Het is de derde keer dat de Spanjaarden in de finale spelen. De andere finalist wordt woensdagavond bekend na het duel tussen Real Madrid en Manchester City.

"We hebben nu twee van de drie beste ploegen ter wereld uitgeschakeld. Gelukkig worden er steeds twee wedstrijden gespeeld in de knock-outfase", zei Atlético-trainer Diego Simeone na afloop van het duel tegen AS.

Atlético wist namelijk steeds in de terugmatch de buit binnen te slepen. Tegen PSV werd er op strafschoppen gewonnen, tegen Barcelona kon een 2-1 verlies in Catalonië thuis rechtgezet worden met een 2-0 overwinning tot slot konden de Madrilenen stand houden in München. Al was het niet makkelijk.

"Die gemiste strafschop van Thomas Müller voor rust was cruciaal, als ze toen al op 2-0 waren gekomen, was het moeilijk geworden. Nu kregen we het in de slotfase pas echt lastig", besloot de Argentijnse oefenmeester.

Leven voor het team

Pep Guardiola vindt dat er hem en zijn ploeg niets te verwijten valt. "We hebben vandaag gespeeld zoals we willen spelen, maar enige wat onbrak was nog een doelpunt", zei de Spaanse trainer. Guardiola mist in zijn laatste seizoen bij de Duitsers een finaleplaats.

"Ik heb mijn leven gegeven voor dit team, ik heb gevochten en mijn best gedaan", kijkt de oefenmeester terug op zijn Bayern-periode op de website van Der Rekordmeister.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties