Ontdek de speelsteden van het EK: dé tempel ligt in Saint-Denis

Pieter De Clerck
| 0 reacties
Ontdek de speelsteden van het EK: dé tempel ligt in Saint-Denis

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 10 juni gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. 24 landen strijden om de hoofdprijs. Dit doen ze in 10 stadions in 10 verschillende steden. In deze reeks stellen wij die aan u voor. Hét stadion: Stade de France!

Het stadion

Het Stade de France is met een capaciteit van 81.000 toeschouwers veruit het grootste stadion van Frankrijk. De tempel werd speciaal gebouwd voor het WK van '98 en is sindsdien de thuishaven van Les Bleus. U2 en AC/DC zijn twee grote namen die er al mochten optreden, het stadion dient namelijk niet alleen als sporttempel.

De wedstrijden

Zowel de openingswedstrijd als de finale van het EK wordt in Saint-Denis gespeeld. Verder staat hier ook nog een kwartfinale op de affiche. De eerste wedstrijd is Frankrijk-Roemenië op 10 juni, 21 uur. Ook Ierland-Zweden, Duitsland-Polen en IJsland-Oostenrijk, staan er in de groepsfase tegenover elkaar.

Bezienswaardigheden

We stellen voor dat u zo snel mogelijk op metro 13 springt, die voert u van de banlieue recht naar het hart van Parijs. Indien u toch even wil gaan ronddolen in de industriestand op 5 km van de Franse hoofdstad, breng dan een bezoekje aan de kathedraal. Meer dan 1000 jaar lang werden hier alle Franse koningen begraven.

Horeca/Shopping

Ook voor het nuttigen van een natje en een droogje en voor het afschuimen van winkeltjes kan je misschien beter terecht in het centrum van Parijs. Toch zijn er ook hier enkele opties. Zo is er Irish Pub Paddy Wack’s op nog geen tien minuten wandelen van het Stade de France.

Voor de fans van oudjes met trolleys en gratis olijven: op dinsdag-, vrijdag-, en zondagochtend is er een markt in het centrum van Saint-Denis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties