Het rapport van Vreven: de ondergang van de coach in cijfers

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Het rapport van Vreven: de ondergang van de coach in cijfers
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Het ontslag van Stijn Vreven bij Waasland-Beveren zorgde niet alleen bij de coach zelf voor ongeloof, ook de spelers van de Wase fusieclub zagen hun coach liever aanblijven. Wij zetten de emoties aan de kant en duiken in het cijfermateriaal.

Als je de gehele periode onder de leiding van Vreven bekijkt, valt het wel nog mee, zeker als je weet dat Waasland-Beveren elk jaar moet knokken tegen de degradatie. Toch kon Vreven maar liefst twaalf keer een driepunter uit de brand slepen.

Als we de doelpunten bekijken, krijgen we toch al een iets negatiever verhaal. Het Waasland-Beveren onder Vreven slikte per wedstrijd gemiddeld bijna twee doelpunten. Een doelpuntenmachine waren de Leeuwen ook niet. Iets meer dan één goal gemiddeld per partij zorgt niet voor spektakel.

Toch haalde Waasland-Beveren onder Vreven het beste eindresultaat ooit in de Jupiler Pro League. Hij parkeerde de blauwgele brigade zowaar op de twaalfde plaats in eerste klasse. Wanneer we de resultaten uitsplitsen over de twee seizoenen, wordt het probleem duidelijk.

Er werd naar verhouding dan wel minder verloren in deze jaargang dan het voorbije seizoen, het aantal winstpartijen gingen nog meer naar beneden. Net als tegen Moeskroen speelt Waasland-Beveren dit seizoen veel te veel gelijk.

Het wordt een uitdaging voor de opvolger van Vreven om die gelijke spelen om te zetten in meer winstpartijen. Dat er dan een keertje meer verloren wordt -altijd het risico als je er vol voor gaat- neemt men er bij Waasland-Beveren wel bij, denken we.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties