De vrije val van tegenstander Club Brugge: vorig jaar nog kampioen, nu net boven de degradatiezone

Tim Bex
Tim Bex
| 6 reacties
De vrije val van tegenstander Club Brugge: vorig jaar nog kampioen, nu net boven de degradatiezone
Foto: © photonews

Vorig jaar kroonde Leicester City zich tot de verrassende kampioen in de Engelse Premier League. Met sterspelers als Jamie Vardy, Riyad Mahrez en N'golo Kanté lieten ze de titelfavorieten achter zich en werden ze verdiend landskampioen.

Dit jaar gaat het minder goed met ‘The Foxes’. Na elf speeldagen staat de Engelse landskampioen op de veertiende plaats, op twee punten van de degradatiezone. Dit weekend verloor Leicester thuis nog tegen het West-Bromwich Albion van Nacer Chadli.

Kanté

Hoe komt het dat Leicester City het dit jaar beduidend slechter doet? Enerzijds kon de kampioen het vertrek van spelmaker N'golo Kanté niet voldoende opvangen, waardoor het middenveld stroeft. De middenvelder werd door Chelsea weggeplukt voor een bedrag van om en bij de 35 miljoen euro.

Vardy en Mahrez besloten beiden bij de club te blijven, ondanks de interesse van Europese topploegen. Maar de interesse zal intussen ongetwijfeld meespelen in de hoofden van de sterspelers.

Mahrez-Vardy

Dé uitblinkers van het seizoen 2015-2016 waren ongetwijfeld Vardy en Mahrez. Beide spelers knokten mee voor de individuele prijs van topschutter, die uiteindelijk nipt gewonnen werd door Harry Kane (Tottenham). Vardy werd tweede met 24 doelpunten, Mahrez vijfde met 17 doelpunten.

Ook Brits analist Gary Lineker gelooft dit jaar iets minder in de kansen van Leicester City. Nadat hij begin dit seizoen in zijn onderbroek moest presenteren, ging hij nu nog een stapje verder via Twitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties