Debat van de week: Welke Belgische topclub valt op dit moment het zwaarst tegen?

Koen Frans
Koen Frans
| 13 reacties
Debat van de week: Welke Belgische topclub valt op dit moment het zwaarst tegen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vijf traditionele 'grote' clubs van België beleven voorlopig geen fantastische seizoen. Maar welke van de vijf stelde tot dusver het meest teleur?

Anderlecht kon nog geen champagnevoetbal op de mat brengen. Op uitschieters zoals de 6-1 tegen Mainz na werd er vooral moeizaam en (te) weinig gewonnen. Met amper zeven zeges uit veertien competitiewedstrijden staat paars-wit wel nog het hoogst van de traditionele topclubs. Anderlecht is tweede op vijf punten van leider Zulte Waregem.

Kampioen Club Brugge kreeg in de Champions League de ene na de andere mentale opdoffer te verwerken en ook in de competitie loopt het stroef voor blauw-zwart. Club verloor bij Charleroi, Waasland-Beveren, Kortrijk en Oostende. Voorlopig staat de ploeg van Michel Preud'homme nog op respectabele afstand van leider Essevee, maar het spelniveau moet dringend de hoogte in.

Gent, Genk en Standard

Ook AA Gent heeft het lastig. De zware nederlagen tegen Shakthar Donetsk zijn geen schande, maar vorig jaar hadden de Buffalo's Europees wat meer in de pap te brokken. In de competitie is Gent ongenaakbaar in de eigen Ghelamco Arena (21/21), maar ontstellend zwak buitenshuis (3/21).

Racing Genk boekte in de Europa League knappe zeges tegen Sassuolo en Bilbao, maar is nog altijd niet zeker van Europese overwintering. In de Jupiler Pro League staat de ploeg van Peter Maes teleurstellend 9de met amper drie zeges sinds eind augustus. Werk aan de winkel!

En Standard tenslotte blijft ook na de trainerswissel Ferrera-Jankovic wisselvallig acteren. De Rouches staan voorlopig achtste op twee punten van een POI-ticket en gingen in de Europa League knap winnen op het veld van Panathinaikos (0-3), maar hebben nood aan continuïteit.

Welke Belgische topploeg valt tot dusver het meest tegen?

51%
22%
10%
14%
12%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties