"Buffel mag met zijn staat van dienst wel iets zeggen"

"Buffel mag met zijn staat van dienst wel iets zeggen"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk werd dit seizoen al geloofd om zijn goed voetbal en bekritiseerd om het aantal punten dat het opbracht. Afgelopen weekend leken er de eerste barsten in de kleedkamer te verschijnen toen Thomas Buffel openlijk de keuzes van zijn coach bekritiseerde.

Maar de supporters in Limburg blijven kalm. Voor hen heeft Buffel genoeg status opgebouwd om eens tegen Peter Maes te mogen ingaan. "Ik til daar niet zwaar aan", zegt Rudy Claessens, voorzitter van het OSV, de overkoepelende supportersfederatie. "Thomas heeft zijn palmares en zijn roots hier stevig ingeburgerd. Hij mag wel eens de bel laten klingelen."

"Dat zijn uitspraken die in het heetst van de strijd gezegd worden, zoals iedereen dat wel eens doet. Naar wat ik hoor is het allemaal al uitgepraat tussen hen."

Tegen Nieuwjaar zou Peter moeten zien dat we in de top zes staan om er dan niet meer uit te gaan

En ook de negende plaats in het klassement stoort - voorlopig - niet. "Wij blijven rustig. We spelen nog steeds het beste voetbal en staan eerste in onze Europese poule. Tegen Nieuwjaar zou Peter moeten zien dat we in de top zes staan om er dan niet meer uit te gaan. Het verschil met de derde plaats bedraagt ook maar vier punten."

"We hebben nog nooit een kern gehad met zoveel kwaliteiten. Die moeten er nu wel eens gaan uitkomen, maar de ploeg moet pas top zijn in februari. En in die play-offs kan alles gebeuren..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties