Vandenbempt schat Anderlecht-speler hoog in: "Hij redt zo het vel van Weiler"

Redactie
| 3 reacties
Vandenbempt schat Anderlecht-speler hoog in: "Hij redt zo het vel van Weiler"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met dank aan zijn geweldige prestaties bij Anderlecht heeft Lukasz Teodorczyk ook in zijn thuisland hoofden doen keren. Analist Peter Vandenbempt vertelt aan de Poolse pers hoe het gaat bij ons.

"Bij Teodorczyk zijn de fans van Anderlecht niet alleen blij met zijn doelpunten. Hij werkt ook hard op het veld. Anderlecht had eerder al Aleksandar Mitrovic. Hij scoorde veel goals, maar er waren ook periodes dat je hem niet zag. Een uur, of zelfs enkele wedstrijden. Hij werkte niet echt voor het team. Teodorczyk is ook van waarde als hij niet scoort. Daarom zijn ze dol op hem."

Een onmisbare schakel

De waarde van de Pool bij dit Anderlecht mag niet onderschat worden: "Zonder Teodorczyk stond Anderlecht nu niet tweede, maar tiende. Hij redt zo het vel van trainer René Weiler."

Hij is technisch gezien nog eigendom van Dynamo Kiev, maar manager Herman van Holsbeeck heeft al bevestigd dat Anderlecht hem voor vijf miljoen euro definitief zal overnemen.

Teo doet denken aan oude legende

Vandenbempt ziet een toekomstige Jan Koller in Teodorczyk. "Ik ben altijd een grote fan van het talent van Koller geweest. Teodorczyk heeft wel wat weg van hem. Ik hoop voor hem dat hij dat niveau ook ooit zal halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties