Hoe deden de Belgen het in het buitenland? Een opvallend debuut en Belgische doelpunten

Tim Bex
Tim Bex
| 2 reacties

De eerste twee wedstrijden in de Croky Cup zitten erop, maar ook in het buitenland stonden er enkele bekerwedstrijden op het programma, met daarin enkele (verrassende) Belgen. Hieronder kan u een overzicht vinden.

Copa del Rey (Spanje)

In Spanje speelde Valencia op het veld van Leganés. Zakaria Bakkali kon niet rekenen op een basisplaats, maar de Belgische Marokkaan mocht vijf minuten voor tijd wel invallen voor de Portugees Nani. En Bakkali toonde zich meteen. In de toegevoegde tijd zette hij de 1-3 eindstand op het scorebord.

Charly Musonda Jr begon bij Real Betis op de bank. De 20-jarige Belg speelde met Betis in eigen huis tegen Deportiva la Coruna. De wedstrijd is intussen halfweg. Bij de rust staat het 1-0.

Coppa Italia (Italië)

In de Coppa Italia kregen we een opvallende debutant te zien. Sofiane Kiyine, een 19-jarige Belgische middenvelder, mocht bij Chievo Verona vijf minuten voor tijd invallen en maakte daarmee zijn officiële debuut. Chievo won overigens in eigen huis met 3-0 van Novara.

League Cup (Engeland)

Dinsdagavond speelde Liverpool in eigen huis tegen Leeds United. Zowel Simon Mignolet als Divock Origi verschenen aan de aftrap. Het ging niet gemakkelijk voor The Reds, maar na 76 minuten bevrijdde Origi Liverpool dan toch.

De Belgische aanvaller zette de 1-0 op het scorebord. Simon Mignolet speelde de volledige wedstrijd, Divock Origi werd in de extra tijd vervangen. Uiteindelijk won Liverpool de wedstrijd met 2-0 na doelpunten van Origi en Woodburn.