Vertrek van Soudal heeft ook zware sportieve gevolgen voor Westerlo

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Vertrek van Soudal heeft ook zware sportieve gevolgen voor Westerlo
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Opmerkelijk nieuws uit de Kempen gisteren (maandag, nvdr.) siliconen- en lijmfabrikant Soudal maakte bekend dat het KVC Westerlo toch niet zal overnemen. Sterke man Vic Swerts trekt zich terug en dat zou wel eens zware gevolgen voor de club kunnen hebben.

“Er was een ambitieus investeringsplan, maar dat liep vast op principiële discussies met het huidige bestuur. De visies over de te volgen strategie van de club liggen te ver uit elkaar om tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen”, klonk het in een mededeling van Soudal.

Hoewel Soudal nog zeker tot 2020 hoofdsponsor blijft van Westerlo – dat is een andere overeenkomst die volledig los staat van de overname -, ziet de toekomst van de Kemphanen er plots heel wat minder rooskleurig uit.

Versterking? Niet vanzelfsprekend

Jacky Mathijssen gaf vorig weekend nog aan dat het voor Westerlo behelpen was tot in januari, maar dat er met enkele gerichte versterkingen vol voor het behoud zou geknokt worden. Zonder de geplande overname van Soudal, zal er sowieso minder te investeren geld voorhanden zijn.

Het valt af te wachten of huidig voorzitter Herman Wijnants de club van een kwaliteitsinjectie kan voorzien als er minder ruimte is om te investeren. Hoewel het er momenteel niet naar uitziet, zou de beste oplossing voor Westerlo zijn dat de sterke man van Soudal – Swerts – alsnog bijdraait en in zee gaat met de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties