Analisten kritisch: "Dit was gewoon te weinig voor Anderlecht" en "Gent klungelde wat af"

Redactie
| 28 reacties
Analisten kritisch: "Dit was gewoon te weinig voor Anderlecht" en "Gent klungelde wat af"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won in eigen huis van Zulte Waregem, maar daarmee is alles wel gezegd. Oogstrelend voetballend was het immers allerminst. En dus kwam het vooral met de schrik vrij. En Gent? Dat klungelde wat af.

"Ik denk niet dat Anderlecht er voor kiest om ongeïnspireerd te voetballen", opende Herman Brusselmans meteen scherp in Stadion. "Dit soort wedstrijden in deze fase van de competitie moet je gewoon winnen. Ze staan vier punten voor met nog drie wedstrijden te spelen. Dus dat is in principe voldoende, dat zeggen de spelers ook allemaal."

Maar het was niet goed: "Ze lagen zwaar onder. Zulte Waregem had 60% balbezit en had minstens een gelijkspel verdiend. Dendoncker en Tielemans blijven jonge gasten, misschien speelt er ook een beetje vermoeidheid mee. Ook Gilles De Bilde vond het opvallend: "Zeker dat ze zo meteen van minuut 1 al meteen achteruitkruipen. Ze zijn het hele seizoen nog niet dominant geweest, op de thuismatch tegen Club Brugge na misschien."

En wat dan te zeggen van Gent? “Gent klungelde achteraan. Zeker Mitrovic en vooral Gershon waren verschrikkelijk. Als je vier goals tegen krijgt, dan moet het al sterk zijn als er geen geklungel zou bij zijn", aldus Brusselmans. "Ze voetbalden slecht uit. Wat een gedoe: continu de bal kwijtspelen, daar kwamen steeds kansen van."

“Dit was old school Gent, ze leken vertrokken te zijn deze play-offs met amper twee tegendoelpunten. Maar nu kwamen de fouten vanuit de reguliere competitie terug", klonk het ook ferm bij Gilles De Bilde. "Hein Vanhaezebrouck was er allerminst mee opgezet en terecht ook. Je op deze manier uitschakelen voor de titelrace is echt niet goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties