Analyse Onze prognose: Gent wordt dé uitdager van Anderlecht

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Onze prognose: Gent wordt dé uitdager van Anderlecht
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De voorbereiding loopt op zijn einde, de transfercarrousel draait op volle toeren en supporters wachten vol ongeduld op de aftrap van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Tijdens de komende dagen blikken wij vooruit aan de hand van de prognose van onze redactie: AA Gent zien we op 2.

Prognose

AA Gent miste vorig seizoen de start helemaal en kon enkel via uitstekende winteraankopen toch play-off 1 halen. Daar kreeg het even hoop, maar de achterstand bleek te groot om nog te strijden voor de titel.

Het Gent na Kums, Sels en Depoitre is nu opnieuw een jaartje gerijpt én er kwamen nog wat gevoelige versterkingen bij, daarover later meer. Daarom zien we de Buffalo's volop meedoen in de titelstrijd, ook al begon het seizoen met een valse noot tegen Altach.

Opvallendste transfers

AA Gent heeft het begrepen na de uitstekende wintertransfers van afgelopen seizoen. Door zwaar te investeren krijg je spelers van hoge kwaliteit, bewezen Kubo, Kalinic en Gigot met verve.

Deze zomer kwamen daar met Andrijasevic, Sylla en Marcq nog drie dure transfers bij. Die eerste twee braken het transferrecord van Gent kort na elkaar, die laatste moet eindelijk het spook van Kums uit de Ghelamco Arena verjagen.

Sterke punten

Offensief kent AA Gent een ongeziene weelde. Met Kubo bleef dé uitblinker van na de winterstop in Gent en met Sylla hebben de Buffalo's er een uitstekende aanvalsleider bij.

Verder kunnen we nog steeds flitsen verwachten van Kalu en Simon, die laatste was tegen Altach alweer in goeie doen en lijkt nu echt zijn doorstart te gaan maken. Met Coulibaly zit er dan nog een uitstekend geheim wapen op de bank.

Vraagtekens

Gent heeft één belangrijke linie over het hoofd gezien bij de transferactiviteiten. De verdediging werd nauwelijks versterkt waardoor de kwaaltjes van vorig seizoen opnieuw zichtbaar worden.

Bovendien kampen de Buffalo's met een tekort aan Belgen, waardoor Gershon, die toch niet meer in de plannen zou voorkomen, noodgedwongen bij Gent bleef.

Rest nog het middenveld. Op de persvoorstelling van Damien Marcq viel de naam 'Kums', maar tegen Altach bewees hij dat hij nog heel wat werk heeft. Verder is er nog steeds veel onduidelijkheid over de blessure van Renato Neto. Veel vraagtekens op belangrijke posities toch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties