Eerste reactie: "Je kan de zeilen bijzetten, maar nu moet je niet op zee gaan" en "Willen geen dode op ons geweten"

Eerste reactie: "Je kan de zeilen bijzetten, maar nu moet je niet op zee gaan" en "Willen geen dode op ons geweten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende en Racing Genk die tegen elkaar in de wei moeten eind december, het is en blijft een vreemd verhaal. In de - toen nog - Cristal Arena gooide sneeuw drie jaar geleden roet in het eten, nu is het de wind die voor problemen zorgde.

Van een tribune vielen minuut na minuut meer panelen naar beneden, de weersvoorspelling aan de Kust - met vloed omstreeks 20 uur - deed het slechtste vermoeden. En dus beslisten de beide clubs in samenspraak met politie en brandweer om de match uit te stellen.

"Niemand van ons kan garanderen dat er iemand vanavond iets op zijn hoofd krijgt in de tribunes", kwam Patrick Orlans het uitleggen in de catacomben van de Versluys Arena. "Wij zijn de grootste dupe van dit alles, alhoewel: er zijn geen dupes, enkel winnaars."

Je kan de zeilen bijzetten, maar nu moet je niet op zee gaan

"We moeten eerlijk zijn: als iemand zo'n plaat in zijn nek krijgt, is hij misschien dood. Dat willen we absoluut niet op ons geweten. Dus is dit een logische beslissing al bij al", gaf Orlans toe in zijn reactie.

"Dit is veilig, dit is correct, iedereen staat erachter. Het is onmogelijk om te spelen als het stadion zo aan het daveren is. We hebben al veel stormen gehad hier, maar dit hebben we nog nooit gezien. Je kan de zeilen bijzetten, maar nu moet je niet op zee gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties