Het wordt nu al een erg drukke transferweek (meer dan 10 in de pijplijn), met dank aan onze competitiestructuur

Het wordt nu al een erg drukke transferweek (meer dan 10 in de pijplijn), met dank aan onze competitiestructuur

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is opvallend: waar je ook kijkt, de clubs zijn volop bezig met transfers te regelen. Het is een race tegen de klok die vroeger dan anders lijkt te zijn begonnen. En daar zijn goede redenen voor.

De competitie is dit jaar bijzonder vreemd aan het verlopen. Verrassende teams (Antwerp, STVV) die in de top-6 staan, andere teams (Genk, Standard) die daar verrassend niet staan. Ook onderaan (Mechelen en Zulte Waregem staan 15e en 14e) staan teams die we daar niet meteen zouden verwachten.

En dus is het alle hens aan dek voor verschillende ploegen om zo snel mogelijk een correctie uit te voeren. De gekke kalender in de Jupiler Pro League noopt daar ook toe. Nog negen speeldagen en begin maart weten we welke teams play-off 1 zullen halen en welke ploeg naar 1B zakt.

Spaanse zon

Logisch gevolg: alle ploegen willen voor ze op winterstage vertrekken al hun aanwinsten beet hebben. En aangezien alle ploegen donderdag, vrijdag of zaterdag al op winterstage vertrekken, is het nu de hoogste tijd om in actie te schieten.

Het is er ook aan te merken: de sportief managers van diverse clubs draaien overuren deze week. Alle spelers komen (stilaan) terug uit een kort verlof en kunnen nu gaan getransfereerd worden.

Nog deze week 20 transfers?

Antwerp heeft al drie spelers zo goed als binnen, AA Gent staat erg dicht bij de handtekening van Anders Christiansen, Krépin Diatta staat dicht bij Club Brugge en zal mogelijk worden uitgeleend aan KV Mechelen. Die willen nog flink uithalen op de transfermarkt en mikken daarbij hoog en nog op enkele andere namen.

Zulte Waregem heeft ondertussen met Marcq en Harbaoui de eerste twee aanwinsten ook zo goed als binnen, terwijl het in Anderlecht ook nog geen seconde stil heeft gestaan. Een drukke driedaagse lijkt er aan te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties