Alle twijfels lijken weg bij Brugse fans na fenomenale 53 op 63: "Ivan Leko, ik denk dat ik verliefd aan het worden ben op jou"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 16 reacties
Alle twijfels lijken weg bij Brugse fans na fenomenale 53 op 63: "Ivan Leko, ik denk dat ik verliefd aan het worden ben op jou"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In het begin van het seizoen waren de twijfels groot in Brugge: was Ivan Leko wel in staat om in de voetsporen te treden van Michel Preud'homme? Maar zie, enkele maanden later twijfelt niemand nog aan de 39-jarige Kroaat. Die 53 op 63 heeft zelfs de meest kritische geesten over de streep getrokken.

'Ivan Leko Bruges Army' klinkt nu al weken uit de kelen van duizenden bevlogen Clubfans, thuis én uit. En of Ivan Leko populair is in Jan Breydel. Dat was hij als speler al, maar als coach lijkt hij pas écht alle blauw-zwarte harten te veroveren. En zeggen dat hij na de eerste verloren (uit)wedstrijd van het seizoen tegen Moeskroen verbaal nog stevig werd aangepakt door een deel van de meegereisde fans. Het lijkt een bijzonder ver verleden.

Hoe groot de liefde tussen de fiere competitieleider en z'n coach op dit moment is, beschrijft 'Fillou' van sfeergroep Blue Army in een treffende blogpost: "De man die Diaby eindelijk weer de netten laat trillen, die Wesley in het gelid laat lopen, die Mechele doet voetballen, die Vanaken toont hoe de bal weer te strelen en die Gouden Schoenen boetseert rond de voeten van Vormer. Die man blijft liever wat uit de schijnwerpers. Hij die niet lult over excuses, maar gewoon kwaad is na puntenverlies in Eupen."

Skromnost

De aanpak van de gepassioneerde Kroaat slaat duidelijk aan: "De Brugse coach die zegt respect te hebben voor het truitje en het palmares van de aartsvijand, maar vandaag vaststelt dat Club beter voetbalt. Hij is ‘skromnost’. Skromnost is op enkele accenten na Kroatisch voor bescheidenheid. Het typeert hem. Ivan Leko, ik denk dat ik verliefd aan het worden ben op jou”, klinkt het bewonderend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties