Uit zijn as verrezen blauw-zwarte spits troeft Ruud Vormer en Hans Vanaken af als 'Speler van de Maand'

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Uit zijn as verrezen blauw-zwarte spits troeft Ruud Vormer en Hans Vanaken af als 'Speler van de Maand'
Foto: © Photonews

Niet Ruud Vormer en ook niet Hans Vanaken, maar wel Abdoulay Diaby is door de supporters van Club Brugge verkozen tot speler van de maand. De 26-jarige Malinese spits kreeg 33% van de stemmen en lijkt na een jaar vol kommer en kwel weer helemaal in de armen gesloten.

Met vijf goals in iets meer dan één week en zes in de hele maand december was 'Abdou' Diaby ongetwijfeld een van de meest opvallende Clubspelers. Vooral zijn twee treffers in de met 5-0 gewonnen topper tegen Anderlecht sprongen in het oog, maar ook vlak voor de winterstop tegen (ex-club) Moeskroen legde hij er twee in het mandje. Met 9 doelpunten is Diaby intussen ook de beste schutter van blauw-zwart.

Kapitein en publiekslieveling Ruud Vormer, die al voor de derde keer op rij 'Player of the Month' kon worden, kreeg 29% van de stemmen achter zijn naam, spelmaker Hans Vanaken klokte af op 21%. Voor de herboren Abdoulay Diaby is de individuele bekroning een extra opsteker: "De vlijmscherpe aanvaller wordt zo beloond voor zijn goede vorm van de voorbije weken", klinkt het bij Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties