Van Wijk beseft dat Malinwa nog veel punten nodig heeft: "Wil niets insinueren, maar Eupen zal nog punten pakken" - Vandenbempt reageert scherp

Van Wijk beseft dat Malinwa nog veel punten nodig heeft: "Wil niets insinueren, maar Eupen zal nog punten pakken" - Vandenbempt reageert scherp
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft nog zes wedstrijden om voorbij Eupen te raken in de stand. En het programma oogt loodzwaar. Dennis Van Wijk beseft het maar al te goed: "We zullen het zelf moeten doen."

Aanstaande zondag trekt KV Mechelen naar Anderlecht, daarna volgen ook nog uitwedstrijden in Gent en Standard en thuismatchen tegen Eupen, Charleroi en Waasland-Beveren. Dan is het programma van Eupen - op het onderlinge duel na - toch wel wat makkelijker.

Een overwinning tegen Moeskroen afgelopen vrijdag was eigenlijk nodig geweest, maar Malinwa vergat te scoren - al 590 minuten aan een stuk duurt dat ondertussen. "Het is veel te lang geleden dat we zelf nog gescoord hebben. Nu moeten we tegen Anderlecht er opnieuw echt voor vechten, dat is het minste wat we kunnen doen", beseft Rits. En dus zal er de volgende weken gestunt moeten worden en punten gepakt.

Op goedwil hoef je in Vlaanderen niet te rekenen

Dennis Van Wijk beseft dat Malinwa het zelf zal moeten doen: "We hebben het niet meer in eigen hand. We hebben een mooi stadion, een fantastisch publiek, maar op goedwil van een ander moet je in Vlaanderen niet rekenen. We gaan het zelf moeten doen, niet rekenen of bankieren op resultaten van een ander."

Want volgens de coach gaat Eupen ook nog punten pakken: "Ik mag dit eigenlijk niet zeggen, want dan is er weer commotie. Maar kijk gewoon naar de programma's en de bandjes. We gaan veel punten nodig hebben, want Eupen gaat er ook nog pakken. Dat kan ik nu al zeggen. Het is een open deur dat ik intrap, in Vlaanderen moet je niet op veel goedwil rekenen. Maar ik heb ook in de Walen gewerkt en daar is het misschien een beetje anders."

Kwalijk

In Extra Time reageerde Peter Vandenbempt op de woorden van Van Wijk: "Het is heel kwalijk en ook hoogst ongelukkig wat hij zegt. KV Mechelen zou hem daarvoor eigenlijk op het matje moeten geroepen hebben", aldus de man van de radio. "Hij heeft werk genoeg met zijn eigen team."

Wie degradeert?

0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties