Enige positieve bij Anderlecht: jeugd gaat nog meer kansen krijgen: "Dan moeten we misschien naar Azevedo of Dauda gaan grijpen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 7 reacties
Enige positieve bij Anderlecht: jeugd gaat nog meer kansen krijgen: "Dan moeten we misschien naar Azevedo of Dauda gaan grijpen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Geen versterking in de breedte en zelfs een afslanking van de kern na het vertrek van Hanni, Harbaoui, Beric en Stanciu. En dus gaat Hein Vanhaezebrouck het enige doen wat hij nog kan doen: nog meer beloften bij de A-ploeg halen.

Vanhaezebrouck heeft al vijf à zes beloften naar de eerste ploeg gehaald. "Ik weet nog dat het er eentje was en nu zit er een hele tafel vol", zei hij vrij sarcastisch. "Dat is misschien het positieve aan deze periode: voor de toekomst van de club kan dit goed zijn. Misschien breken er nog een paar door."

Sambi Lokonga is al een zekerheid voor de komende maanden. "Hij is al bijna titularis te noemen hé. Amuzu heeft ook al mooie dingen laten zien, maar kent nu een kleine terugval door ziekte."

Type Hanni

En als Ganvoula en Teodorczyk nu op de sukkel blijven? "Een type Hanni heb ik in de huidige kern niet, dan moet ik ook naar de beloften gaan teruggrijpen. Want zelfs als Onyekuru terugkomt, kan hij op die positie niet spelen. En Amuzu ook niet. Azevedo (Nelson, 19) en Dauda (Mohammed, 20) kunnen dat wel. Maar ja, zij hebben ook de body nog niet. Maar het kan dat ik zal moeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties