Belangrijke pion Martinez laat zich uit over zijn toekomst na het WK en slaagkansen van de Rode Duivels

Clint Vens
| 1 reacties
Belangrijke pion Martinez laat zich uit over zijn toekomst na het WK en slaagkansen van de Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Over een kleine maand beginnen we eraan: het wereldkampioenschap in Rusland. De Belgische fans kijken uit naar de prestaties van onze Rode Duivels. Een van de onmisbare pionnen onder bondscoach Roberto Martinez heeft alvast vertrouwen in een goede afloop.

Axel Witsel is ondertussen een routinier in de Belgische nationale ploeg. Hij kent het recept om op het WK een goed resultaat neer te zetten: "We hebben bij uitstek een ploeg die probleemloos kan omschakelen, daarvoor hebben we voldoende kwaliteit. Dominantie en balbezit zullen altijd primordiaal blijven, maar we kunnen ons aanpassen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

En dat zal misschien wel moeten in de kwartfinale, dan treffen we immers Brazilië of Duitsland: "Als je wil wereldkampioen worden, moet je toch een keer voorbij zulke landen. Vooral de Duitsers staan er op elk tornooi, maar we zijn echt wel in staat om er een keer tegen te winnen."

Niet het laatste WK

"We hebben ook veel topspelers in topcompetities. Eenmaal in de kwartfinales is het veelal de mentale sterkte die het verschil maakt. In voetbal is ook alles mogelijk. Witsel denkt ook al verder na het WK: "Het wordt niet mijn laatste kans. Mijn voorlaatste. Over vier jaar ben ik 33 jaar, er kan nog wel een WK bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties