Analyse De prognose van de redactie: Oostende, dat wordt weer leuk om naar te kijken

De prognose van de redactie: Oostende, dat wordt weer leuk om naar te kijken
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019. Vandaag in onze prognose: KV Oostende op de achtste plaats.

Prognose

KV Oostende 3.0, we zijn eigenlijk benieuwd. Optimistisch benieuwd zullen we het noemen. De Kustjongens haalden met Gert Verheyen een jonge, ambitieuze coach met een nuchtere kijk op de dingen. En eentje die graag met jeugdige spelers werkt en hen beter kan maken.

We verwachten bij Oostende dan ook de hand van Verheyen te zien met positief aanvallend voetbal. Er vertrok wel wat kwaliteit, maar er is ook wel het één en ander gehaald. We verwachten hen net in de linkerkolom. 

Opvallendste transfers

Voor ons zijn de opvallendste transfers die van Indy Boonen, al jaren genoemd als toptalent, en Wout Faes, een verdediger die op zijn 15de al een grote toekomst voorspeld werd. Verheyen kent hen alle twee van bij de Belgische jeugdploegen en ze zullen zeker hun kans krijgen. 

Ook Fashion Sakala lijkt ons wel een leuke speler om te volgen. En de Kroaat Goran Milovic ziet er een beest uit om als aanvaller tegen te spelen. 

Sterke punten

Oostende gaat niet in de problemen komen dit seizoen, dat geven we u op een blaadje. Vorig seizoen was één lange lijdensweg, ook omdat de kleedkamer verschillende richtingen uit wou. Probleemgevallen Gano en Berrier werden van de hand gedaan.

Oostende kan teren op het jeugdig enthousiasme dat in de ploeg werd gedropt en op toch wel wat technisch vermogen dat erbij is gekomen. Zo'n Boonen zou wel eens één van de revelaties kunnen worden. Terwijl Faes onder de vleugels van een Lombaerts heel veel kan leren.

Zwakke punten

Gaat het jeugdig talent deze ploeg een heel seizoen kunnen dragen. Ook een Jordi Vanlerberghe heeft immers vorig seizoen niet al te veel minuten gemaakt. Jali, Musono, Milic... In die optiek zou het logisch zijn dat een Nicolas Lombaerts blijft, om het schip wat te leiden. Want aan echte leiders heeft KVO toch geen overschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties