Maxime Lestienne vergelijkt Standard met het Club Brugge van destijds en doet opvallende uitspraak

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Maxime Lestienne vergelijkt Standard met het Club Brugge van destijds en doet opvallende uitspraak
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maxime Lestienne maakt zich op voor een nieuw Belgisch avontuur. Onder de vleugels van Michel Preud'homme wil de 26-jarige flankaanvaller weer zijn kunnen tonen.

Lestienne voetbalde van 2014 tot nu in het buitenland. Bij de Rouches moet de winger de vervanger van Junior Edmilson worden, al beschikt hij naar eigen zeggen over andere troeven. "Standard wilde mij al voor Edmilson vertrok. Ik heb andere kwaliteiten dan Edmilson. Ik wil hier vooral op mijn manier een meerwaarde brengen. Als ik mijn beste niveau van bij Club terugvind moet dat lukken", is Lestienne overtuigd in Het Nieuwsblad.

"Ik speel het liefst vanop rechts, al maakt het mij niet veel uit, ik wissel sowieso graag van flank. En ik ben er klaar voor. Wanneer ik mijn debuut maak, hangt af van de coach.” De coach die maar een klein beetje is veranderd tegenover zijn Brugse periode, geeft ­Lestienne nog lachend mee: “Er zijn nu nog meer regeltjes! Hij wil duidelijk iets sterks neerzetten met Standard."

Nog eens kampioen worden

Tot wat is dit Standard volgens Lestienne in staat? "Dat kan ik niet zeggen. Natuurlijk zou ik graag nog eens kampioen worden, ik mocht dat al meemaken bij PSV. Maar het is nog vroeg. Ik begrijp wel dat de verwachtingen hoog liggen, ik zie ook veel kwaliteit. (denkt na) Meer dan bij Club Brugge indertijd. Veel meer zelfs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties