KV Mechelen met veel strijd voorbij zwak Antwerp

Dirk Pieters
| 18 reacties

KV Mechelen heeft zijn stunt beet na een 3-1 overwinning tegen Antwerp. Mooi voetbal was er niet te zien Achter de Kazerne, maar strijd toonde de thuisploeg in overvloed. Een meer dan verdiende zege van Malinwa.

Voor misschien wel de mooiste affiche van deze ronde in de Beker van België hadden beide coaches wel enkele wijzigingen in petto. Bij KV Mechelen begonnen Tim Matthys en Gustav Engvall in de basis. Ook bij Antwerp kwamen Seck, Mbokani en Nazarina aan de aftrap. Faris Haroun en Jelle Van Damme begonnen op de bank. In de ruime selectie was er geen plaats voor Baby, Yatabare, Arslanagic en Juklerod. Wat een weelde heeft de Great Old.

Een geweldige sfeer in het stadion maakte ons klaar voor een spannende voetbalavond, maar de beginfase was eerder rommelig te noemen. In de eerste twintig minuten keken beide doelmannen werkloos toe. Veel strijd was er zeker wel. Op het half uur was daar dan plots een doelpunt. Seth De Witte kopte een vrije trap mooi voorbij doelman Bolat.

Organisatie helemaal zoek

De vele wijzigingen in het team van Bölöni deden de ploeg duidelijk geen goed. Vele slechte passes, achteraan liep het niet vlot en ook vooraan kreeg Mbokani geen bal te zien. Tot vlak voor rust Refaelov een gemeten voorzet tot bij de spits trapte. Met een krachtige kopbal zette hij de 1-1 ruststand op het bord.

Beterschap na rust?

De tweede helft was nog maar net begonnen of we kregen wel een snel doelpunt te zien. Engvall glipte door de buitenspelval en maakte er beheerst 2-1 van. Een achterstand die de Great Old niet had verwacht. De bezoekers waren duidelijk van slag en konden zelf nog nauwelijks dreigen.

In het slotkwartier zette Antwerp nog wel veel druk, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet meer. De supporters van KV Mechelen gingen nog massaal achter hun ploeg staan en gaan hoogstwaarschijnlijk feestend de nacht in. Antwerp heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door de gehele ploeg om te gooien.