U heeft beslist: KRC Genk is de nieuwe titelfavoriet, onderaan hoeft Zulte Waregem zich nog geen zorgen te maken

U heeft beslist: KRC Genk is de nieuwe titelfavoriet, onderaan hoeft Zulte Waregem zich nog geen zorgen te maken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn inmiddels elf speeldagen ver in de Jupiler Pro League en stilaan tekenen zich een aantal gegevens af in de stand. We vroegen op gezette tijdstippen aan u hoe u de rankings zou opstellen, daaruit vallen mooie gevolgtrekkingen te nemen.

Voor de start van de competitie eind juli vroegen we jullie om de eindstand van de Jupiler Pro League te voorspellen. Zowel in de interlandbreak van september als die van oktober herhaalden we die oefening een keertje voor jullie.

Zo konden we ook de verschuivingen zien tussen de diverse teams in de Jupiler Pro League. Club Brugge was favoriet voor de start van het seizoen, met RSC Anderlecht als nummer twee. Gaandeweg is KRC Genk echter favoriet geworden, zeker sinds oktober staan zij helemaal bovenaan.

Club Brugge werd vooraf gemiddeld op 2,1 gezet qua notering (sommigen zetten ze op 1, anderen op 2, 3 tot zelfs stek 5 en daarvan werd een gemiddelde berekend). Ondertussen is dat zelfs nog 'amper' 1,83 geworden, maar Genk is ondertussen van 3,04 naar 1,47 gestegen qua gemiddelde eindklassering. Antwerp werd vooraf al in play-off 1 gezien, die kansen zijn volgens jullie alleen maar gestegen.

Het geeft ook aan dat sinds oktober Genk en Club Brugge heel vaak op de nummers 1 en 2 worden gezet, al is de combinatie niet altijd in dezelfde volgorde dus. Onderaan is Zulte Waregem van een middenmotor (9) naar een laagvlieger (12,38 gemiddeld) gegaan, maar het houdt daarmee wel nog Waasland-Beveren, Lokeren, Eupen en Moeskroen achter zich. Die laatste blijven kandidaat nummer 1 voor degradatie volgens jullie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties