Drie redenen waarom STVV aan de winterstop nog op een play-off 1 plek staat

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Drie redenen waarom STVV aan de winterstop nog op een play-off 1 plek staat
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

"Allons Les Canaris, een goaltje, twee of drie". Het zit muurvast in de geheugens van de mensen die zich de afgelopen weken op Stayen begaven, gegrift. Al oppert Brys voor nuchterheid. Wij onderzoeken of het realistisch is aan te nemen of STVV met de winterstop nog op een play-off 1 plek staat.

  • Stevig programma, maar altijd sterk tegen topclubs

STVV bekampt de komende weken thuis Anderlecht, moet vervolgens naar Antwerp, om dan thuis Standard te ontvangen. Na deze duels krijgen de Kanaries nog twee serieuze brokken van uitwedstrijden te verwerken. Op Lokeren en op Oostende heeft geel en blauw het nooit makkelijk. KV Kortrijk thuis is een haalbare kaart.

Algemeen genomen een aartsmoeilijk programma, maar we zien dat STVV tegen Anderlecht en consoorten altijd net dat tikkeltje meer kan. Vorig jaar pakte STVV 6 op 6 tegen de Brusselaars, 4 op 6 tegen Standard en 4 op 6 tegen provinciegenoot Racing Genk. Dat is geen toeval meer. Ook dit seizoen haalden de Truienaren een punt in het Astridpark en in de Luminus Arena en gingen ze in de extra tijd van de extra tijd onderuit op Standard, waar ze ook een punt verdienden.

  • STVV is dé ploeg in vorm

Waar vorig jaar nog geklaagd werd om een niet scorende spits, meer bepaald Yohan Boli, zien we nu het compleet tegenovergestelde. Ene Daichi Kamada scoorde al acht doelpunten in negen wedstrijden, en ook Boli begint meer dan zijn draai te vinden. Zijn doelpunt tegen Eupen getuigde van grote klasse. Hij vindt de weg naar doel nog steeds niet uitermate veel, maar is veel meer betrokken in de Truiense doelpunten (3 doelpunten, 3 assists nvdr.).

Ook op het middenveld is de luxe groot. Bezus is al lang de creatieve draaischijf, dat bewees hij op Eupen nogmaals nadat hij nog maar net uit blessure terugkwam, en normaal gezien zelfs niet zou gestart zijn aan de wedstrijd vermits Ceballos op het laatste moment uitviel. Niet enkel Bezus mag overigens een pluim op zijn hoed steken. De Sart en Asamoah, met opkomende backs Botaka en De Norre presteren zeer consequent.

  • Concurrentie met Standard

De Rouches liggen natuurlijk steeds op de loer om het zo begeerde play-off 1 ticket in de wacht te spelen. Alleen hebben de troepen van Michel Preud’homme het “nadeel” dat ze nog in de Europa League actief zijn. Dan rest de vraag: waar liggen de prioriteiten van de Luikenaren? Een midweekmatch aan een hoog tempo bleek in het verleden al meermaals puntenverlies te betekenen voor meerdere Belgische topclubs. Standard is daar geen uitzondering op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties