Verschueren over de zoektocht naar nieuwe coach en profiel dat ze zoeken: "Er hebben héél grote namen gesolliciteerd" en "Ook grote namen geweigerd"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 20 reacties
Verschueren over de zoektocht naar nieuwe coach en profiel dat ze zoeken: "Er hebben héél grote namen gesolliciteerd" en "Ook grote namen geweigerd"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De zoektocht naar een nieuwe coach bij Anderlecht blijkt geen makkelijke te zijn. Vooraleerst moest de nieuwe technische directeur officieel aangesteld zijn en nu moet er door een gigantische berg kandidaturen gegaan worden. Maar Michael Verschueren heeft wel al een schifting gemaakt.

Verschueren heeft het profiel nog eens héél duidelijk voorgesteld: "Het moet een dynamische trainer zijn en hij moet willen werken met de jeugd. We gaan geen trainer nemen die alleen met gevestigde waarden wil werken. Daarnaast moet hij ook de speelstijl van Anderlecht willen hanteren: geen kick and rush dus. En hij moet kunnen communiceren met iedereen binnen de club."

Italianen

Daar voegde hij later nog één punt aan toe. Wel belangrijk: "Hij moet de Belgische competitie kennen. Er hebben héél grote namen gesolliciteerd, maar bij sommigen heb ik al gezegd dat we dat niet gaan doen. Er waren bijvoorbeeld veel Italianen bij, maar ik ken geen enkele Italiaanse trainer die al succesvol was in België. Het is allemaal wat logisch nadenken. Welke trainers dat waren? Ik ga geen namen noemen, want sommigen zijn nog actief bij andere clubs."

Deadline

En de termijn waarop hij de nieuwe coach wil voorstellen. Idealiter zou dat zijn voor de stage. "Maar ik durf er geen deadline op te plakken. Hopelijk zo snel mogelijk, maar het kan ook zijn dat het langer duurt. Martin Jol? Nog niet mee gesproken! Ik weet ook niet van waar dat komt. Ik was verrast om het te lezen."

Hein

Verschueren ontsloeg Hein Vanhaezebrouck een paar dagen nadat hij zijn steun voor hem uitsprak. Dat wilde hij nog eens toelichten. "Het is niet mijn taak om stress te creëren voor een wedstrijd. Het was mijn intentie om met hem door te gaan. We stonden voor vier haalbare kaarten en daar wilden we toch 9 op 12 in. Had hij die twee wedstrijden niet verloren, was Hein nu nog altijd aan boord. Maar je zag ook dat de goesting er niet meer was in de ploeg. Dan is het aan ons om in te grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties