Het grote gelijk van Marc Brys: Boli helemaal ontbolsterd

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Het grote gelijk van Marc Brys: Boli helemaal ontbolsterd
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

We zijn zes speeldagen ver in het kalenderjaar en in slechts eentje daarvan wist Yohan Boli niet te scoren. Daarvoor liep het een heel pak stroever voor de zwoeger in de Truiense aanval. Marc Brys bleef hem vertrouwen geven en plukt daar nu de vruchten van.

14 november 2018. Wie toen had voorspeld dat Yohan Boli aan het einde van de reguliere competitie in de top 5 van de topschutterstand zou staan zou voor gek zijn verklaard. Als er al een STVV’er daar werd verwacht, dan was het Daichi Kamada wel.

Dat draaide even anders uit. De Japanner bleef zijn goaltjes wel meepikken tot aan de jaarwisseling, maar sindsdien heeft Boli zijn rol als afmaker overgenomen. Ter vergelijking: beide spelers stonden in elke match na Nieuwjaar aan de aftrap – zes in totaal – en daarin was de Japanner goed voor één goal en één assist.

Boli daarentegen, die was helemaal ontketend met z’n acht goals. Zijn hattrick tegen rechtstreekse PO1-concurrent Charleroi – de eerste van STVV in 1e klasse sinds 2005 (Ilija Stolica) – was de kers op de taart. En dat in schril contrast met zijn vier goals voor de winterbreak.

Op 6 oktober kon Boli pas een tweede streepje op zijn doelpuntenkalender trekken, na tien competitiematchen was dat. Geen uitstekende cijfers voor een diepe spits. “Ik hoop dat dit bevrijdend werkt voor hem. Zijn aandeel in het voetbal van Sint-Truiden is heel groot en ik hoop dat zijn goaltjes zeker gaan vallen”, vertelde Marc Brys ons na die partij.

Daarna duurde het opnieuw vier speeldagen, waarvan drie zonder winst, vooraleer hij  opnieuw scoorde. Brys bleef echter vertrouwen in hem hebben. En het is niet dat er geen andere spitsen rondliepen op Stayen. Vorige zomer werd er nog een recordbedrag neergeteld voor Turay. Die kreeg zijn kans wel, maar ondanks zijn goal in de eerste competitiewedstrijd zag Brys al snel dat hij niet kon brengen wat Boli betekende voor zijn ploeg.

Cijfers zeggen dus niet altijd alles, zeker niet in het geval van Boli. Zijn seizoensbegin werd gekenmerkt door een enorme werklust die, jammer genoeg voor hem, gekoppeld ging aan een resem gemiste kansen. Kansen die Turay bijvoorbeeld wel zou afwerken. Maar het team staat voorop bij Brys. En geef hem nu maar eens ongelijk …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties