Vorig jaar de grote sterkte, dit seizoen tegengoals bijna verzekerd: Antwerp kan de 0 niet meer houden

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties
Vorig jaar de grote sterkte, dit seizoen tegengoals bijna verzekerd: Antwerp kan de 0 niet meer houden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op een 0-2 voorsprong gekomen in Genk, maar al voor de vierde keer in vijf matchen waarin Antwerp op voorsprong kwam kon het de overwinning niet over de streep trekken. In die vijf matchen kon het ook geen enkele keer de netten schoonhouden.

“Hoe het komt dat we geen voorsprong kunnen vasthouden? Zo’n vragen gaan al een eeuwigheid mee in het voetbal maar wie kan daar een sluitend antwoord op geven”, vroeg Laszlo Bölöni zich twaalf uur na de match tegen Genk af. Hij had een slechte nacht achter de rug en zijn stem klonk moe. Maar het is niet alleen de voorsprong die vaak wordt weggegeven, ook de nul houden blijkt een onmogelijke taak.

En Bolat?

Een keer op twaalf matchen in de Belgische competitie en een keer op vier matchen in de Europa League, zo veel keer heeft Antwerp dit seizoen de nul kunnen houden. In de JPL slikte het tot dusver 17 goals en dat zijn er opvallend veel in vergelijking met de 9 tegengoals na de eerste twaalf matchen van het vorige seizoen. Momenteel slikten er acht ploegen minder tegengoals dan de Great Old.

Bovendien stond Teunckens in doel tijdens die enige clean sheet van Antwerp in de Belgische competitie, de 2-0 tegen STVV. Aan Bolat wordt er echter niet getwijfeld en daar is ook weinig reden toe. Hij is onaantastbaar na vorig seizoen en stond tegen Genk machteloos tegenover de schoten van Samatta en Berge. "Die tegengoals? Het klopt, maar ik heb er geen woorden voor", liet hij na de 3-1 tegen Kortrijk optekenen.

Op een bonus die uit handen wordt gegeven kon Bölöni niet antwoorden en op de vele (in vergelijking met vorig jaar) tegengoals al helemaal niet. “We hebben het inderdaad moeilijk, maar we speelden gisteren wel tegen de kampioen van België, tegen een ploeg die thuis bijna nooit verliest. We slikken makkelijker tegengoals dan vorig jaar, maar dieper wil ik daar niet op ingaan.”

Precieze oorzaak?

De Roemeen heeft er geen verklaring voor en dat begrijpen we wel. In het begin van het seizoen was het steevast puzzelen geblazen achterin door de vele geblesseerden en in vergelijking met vorig jaar moest alleen Van Damme, en die kreeg geen nieuw contract, vertrekken. Met Hoedt is er intrinsiek een betere verdediger bijgekomen, maar qua winnaarsmentaliteit bracht Van Damme de ploeg meer bij. En dan is er nog Juklerod die al heel het seizoen naar zijn beste vorm op zoek is, al werd die sinds kort vervangen door de oerdegelijke De Laet.

Veel mogelijke verklaringen dus, maar inderdaad geen sluitend antwoord. Hopelijk vindt Bölöni er een voor zijn ploeg, want tot in de eeuwigheid van het voetbal zoekende blijven, zo veel tijd heeft niemand, en een trainer al zeker niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties