Ook Broos weet dat Kompany een moeilijk seizoen tegemoet gaat: "Het talent heeft mannen naast zich nodig die de kar trekken"

Ook Broos weet dat Kompany een moeilijk seizoen tegemoet gaat: "Het talent heeft mannen naast zich nodig die de kar trekken"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vincent Kompany zijn eerste jaar als trainer wordt een moeilijk jaar. Dat weet iedereen die Anderlecht op dit moment objectief bekijkt. De nieuwe manager heeft niet al te veel leidersfiguren in zijn kern rondlopen.

Ook Hugo Broos ziet dat er nog werk is aan de kern. "Dat Anderlecht nog zoekt - zie de plotse basisplaats voor Trebel - maakt het er niet makkelijker op. Snel een typeploeg vinden, kan helpen. Club heeft ook moeten bouwen - tien jaar hebben ze gewacht, hé", klinkt het in HLN.

"Maar dat kan Anderlecht zich niet permitteren. Ze moeten hopen dat één van de jongeren doorbreekt en miljoenen oplevert. Talent loopt er genoeg rond, maar zij hebben wel mannen naast zich nodig die de kar trekken. Dat mogen ze niet uit het oog verliezen."

Voor sportief manager Peter Verbeke ligt er nog heel wat werk op de plank. "Er heerst een geordende chaos bij Anderlecht", vindt Broos. "De kern is veel te groot, maar vind maar eens een oplossing voor al die overbodige spelers... Zij vertegenwoordigen kapitaal dat veel nuttiger besteed kan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties